L’ametlla, un aliment saludable

Ja es comencen a veure les primeres ametlles a les Terres de l’Ebre, mireu quina foto tan maca ha publicat Rafel Sampé al seu compte d’Instagram!

Sabies que el valor calòric d’un grapat d’ametlles pelades és semblant al d’un got de llet de vaca?

El 50% del pes de l’ametlla són greixos, però la majoria són àcids grassos monoinsaturats. Una dieta rica en aquest tipus de greixos té un efecte positiu sobre la regulació de contingut de colesterol i triglicèrids. Per altra banda, el 20% de l’ametlla és proteïna, una proporció similar a la de la carn, per això és tan recomanada per les dietes vegetarianes. També és la fruita seca amb la proporció més alta de fibra: el 15% de l’ametlla ho és! La fibra soluble és idònia per provocar sensació de sacietat, afavorir el creixement de la flora bacteriana i estimular els moviments intestinals.

A més a més té un contingut elevat en calci i és rica en vitamina E. Tot això fa que les ametlles enforteixin els ossos, el cor, la pell, els ulls, els cabells i altres, i des de l’antiguitat s’han fet servir per les seves propietats medicinals contra la tos, per abaixar la tensió arterial, per protegir el fetge i com a antiinflamatori i cicatritzant.

Cal saber que l’Estat espanyol és el segon productor mundial d’ametlles, ja que produeix dues tones anuals, producció que es concentra al litoral mediterrani, ben a prop, per tant, aprofitem-ho!

Descobreix més coses sobre l’ametlla, fins i tot com cuinar-la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *