Consum de proximitat, consum responsable

Es parla molt del consum dels productes de proximitat, però per què es considera que és el consum més responsable? Quan parlem de consum de proximitat fem referència a la distància entre el punt d’origen i el de consum del producte, això té a veure amb l’estacionalitat i la qualitat, ja que d’aquesta manera es poden consumir els productes frescos, de temporada, amb les propietats nutritives més òptimes. També té a veure amb l’accessibilitat a la informació del producte, el seu origen, com s’ha elaborat, els canals que ha seguit, i això permet crear sinergies entre el productor i el consumidor.

A Orgull pagès apostem per un consum de proximitat, que suposa consumir productes i serveis fets al nostre entorn més proper. D’aquesta manera s’ajuda a reforçar l’economia local i a reduir la despesa energètica que produeix el transport de productes d’un continent a un altre.

L’Agència Catalana de Consum també recomana la compra de proximitat perquè d’aquesta manera tenim un coneixement més directe de la procedència dels productes, que ens permet consumir amb més garanties de seguretat i de qualitat. També exercim un consum mediambiental més sostenible, en reduir els costos energètics del transport. A més, contribuïm al manteniment de petites explotacions familiars, agràries i ramaderes, alhora que evitem l’abandonament de les zones forestals.

Potenciant la producció local, també afavorim la conservació d’espècies agroalimentàries autòctones en perill de desaparició i contribuïm al creixement i desenvolupament del nostre país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *